Sarajevo
15

Stanovnici Stupa se žale zbog nepokošene trave, nadležni poručuju da to nije planirano

M. A.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Građani Sarajeva i dalje se žale zbog zapuštenosti pojedinih dijelova grada uprkos navodima iz KJKP Park da se redovno održavaju zelene površine i da se redovno kosi trava. Posljednji u nizu primjera je prostor u blizini džamije Omera ibn el-Hattaba na Stupu koji je potpuno zarastao.

Naime, čitatelji portala Klix.ba koji žive na Stupu navode kako je ulica Hivzi Bjelevca potpuno zarasla te navode kako im je iz KJKP Park rečeno da nisu nadležni da pokose travu pošto ovaj prostor nije predviđen godišnjim planom održavanja.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

"Pojedina područja naselja Stup nisu obuhvaćena godišnjim programom održavanja, posebno zone u novoformiranim naseljima kao što je to primjerice Tibra, i to nam predstavlja veliki problem. Sličnu situaciju imamo i na Rosuljama u Vogošći. Imamo pozive građana, ali to nije planirano redovnim održavanjem tako da niko o njima, nažalost, ne vodi računa. To ne može uraditi samo KJKP Park, neko mora izdvojiti novac za to", kazala je Aldijana Hamza, glasnogovornica KJKP Park.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Stanovnici ovog naselja ističu i to da se 30 metara dalje nalazi autobuska stanica oko koje su uredno pokošene i uređene zelene površine.

Govore da se u blizini nalaze i park i dječije igralište te navode kako s oprezom puštaju djecu da se igraju zbog opasnosti od zmija.