Nakon vodovodne mreže
0

Stanovnici sarajevskog naselja Zabrđe dobit će prvu asfaltiranu ulicu

M. N.
Stanovnici ulice Porodice Bećirbašić od broja 1 - 5, u sarajevskom naselju Zabrđe uskoro će prvi put dobiti asfalt ispred svojih kuća. U toku su pripremni radovi za asfaltiranje makadamskog puta gdje je prethodno urađena potpuno nova distributivna vodovodna mreža.

Zamjena starih azbestno - cementnih cijevi novim daktil cijevima profila DN 100 u dužini od 320 metara i priključenje stambenih objekata na novu vodovodnu mrežu izvršeno je u sklopu projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u četiri ulice u Zabrđu, nakon čega su uslijedile pripreme za asfaltiranje ceste.

U ovoj ulici trenutno se vrši uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije i starih oštećenih kanalizacionih cijevi i postavljanje novih, a uporedo sa tim radovima priprema se tamponska podloga za asfaltiranje i nivelisanje šibera. U narednim danima radit će se izgradnja šahtova i objekata za odvodnju površinskih voda, kao i postavljanje ivičnjaka i bankina.

Realizacijom ovog projekta, u ovom dijelu Zabrđa bit će riješena vodovodna i saobraćajna infrastruktura, kao i odvodnja oborinskih voda. Osim toga, ulica će dobiti potpuno novi izgled, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.