Dobijaju dječije igralište
14

FOTO / Stanovnici banjalučkog naselja Ante Jakića izvojevali pobjedu

Piše: D. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanovnici naselja Ante Jakića u Banjoj Luci, koji su se prethodnih mjeseci pobunili protiv izgradnje javne garaže na zelenoj površini u ovom naselju, izvojevali su pobjedu.

Naime, predsjednik Skupštine grada Banja Luka i kandidat SNSD-a za gradonačelnika Slobodan Gavranović posjetio je danas ovo naselje i najavio kako će na mjestu gdje je planirana izgradnja podzemne garaže, već iduće sedmice početi izgradnja dječijeg igrališta.

“Na ovom prostoru bila je predviđena izgradnja podzemne garaže, za koju grad trenutno niti ima sredstava niti potencijalnog investitora, a ovaj prostor i treba da se stavi u funkciju našim najmlađim građanima”, rekao je danas Gavranović.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
On je naveo kako će na zelenoj površini uskoro biti postavljene klackalice, uređen sportski teren na travi, teretana u prirodi, klupe, rasvjeta, te mnogi drugi sadržaji.

Gavranović je dodao kako će radovi na izgradnji igrališta početi iduće sedmice i da će trajati 60 dana.

“Grad je za ove radove izdvojio oko 85.000 KM, a u narednom periodu planirano je banjalučkim mališanima obezbjediti još oko 20 igrališta”, zaključio je Gavranović.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Podsjetimo, banjalučke gradske vlasti ranije su odlučile da u naselju Ante Jakića, koje se danas naziva i Sime Matavulja, izgrade javnu garažu. Nakon toga uslijedili su protesti stanara, koji su se protivili uništavanju postojeće zelene površine i dječijeg igrališta, a njihova negodovanja na kraju su urodila plodom.