|

Stanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim

Stanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim
0
F
FENA
31.10.2006. u 19:20
0
komentara
0

dijeljenja
Stanje sigurnosti u Federaciji  BiH ocijenjeno zadovoljavajućim
U Bihaću je danas održan sastanak direktora Uprave policije Federalnog MUP-a Zlatka Miletića sa saradnicima i policijskim komesarima svih 10 kantona u Federaciji.
Kada je u pitanju stanje sigurnosti na području Federacije, na osnovu iznesenih podataka u svim kantonima, ocijenjeno je zadovoljavajućim, kazao je novinarima nakon sastanka Miletić, dok je policijski komesar USK-a Ramo Brkić dodao da kada je u pitanju ovaj kanton u odnosu na druge zasigurno prednjači i postignuti rezultati su izvanredni.

Bilo je riječi i o statusu policijskih službenika, odnosno reformi policije. Učesnici današnjeg sastanka se nadaju da će ovaj proces biti uspješno okončan, ali su zauzeli stav da će to biti moguće tek kada se odgovori na dva pitanja, kako se suprotstaviti kriminalu i kako procesuirati ratne zločine.

Raspravljalo se i o implementaciji novog Zakona u saobraćaju, te je s ovog skupa upućena poruka da ona nije moguća sve dok se ne donesu podzakonski akti kojima će biti regulirana sva nedorečena pitanja u vezi s novim saobraćajnim pravilima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.