KCUS
0

Stanje policajke Edine Hindić izuzetno teško

FENA
KCUS (Foto: Arhiv)
KCUS (Foto: Arhiv)
Zdravstveno stanje Edine Hindić (1984.) iz Bugojna koja je stradala jutros u napadu na policijsku stanicu u tom gradu izuzetno je teško, potvrdila je Feni glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić.

Ona je naglasila da je ta pacijentica postoperativno smještena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, pod neprestanim je monitoringom, a anesteziolozi posebno strahuju zbog teške povrede pluća pacijentice.

Edina Hindić primljena je na KCUS jutros u 9.15 sati s povredama glave, vrata, grudnog koša i trbuha nastalim usljed eksplozije. Urađena je kompletna dijagnostika, a pacijentica je operirana i adekvatno zbrinuta. Pacijentica ima izuzetno teške povrede oba plućna krila (urađena je drenaža), frakturu četvrtog prsta lijeve šake, izvađen joj je geler s desnog kapka (tijelo pacijentice puno je gelera), te ima frakturu donje vilice.

Policajka Edina Hindić teško je povrijeđena u snažnoj eksploziji koja je jutros oko pet sati odjeknula kod zgrade bugojanskog MUP-a. Od posljedica tog napada smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, koji je u vrijeme eksplozije sa još nekoliko kolega dežurao na radnom mjestu u Policijskoj stanici Bugojno, a nekoliko osoba zadobilo je teže ili lakše povrede.