Ispunio obećanje
72

Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv ministra policije RS-a Lukača

D. Be.
Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, podnio je krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesne povrede.

"Predao sam to sa dokazima i sa medicinskom dokumentacijom i preporukom dokora. Radi se o tjelesnim povredama i ugrožavanju sigurnosti, jer mi je rekao da ću završiti kao zastave, a to je polomljen, poderan i na podu. To je ozbiljna prijetnja narodnom poslaniku", rekao je Stanivuković u Banjoj Luci.

Stanivuković je kazao da se zasigurno radi o krivičnoj odgovornosti. Istakao je da su kao građani uspjeli da Lukač prvi put progovori o svojoj mogućoj ostavci.

"On je naveo uslove pod kojima je spreman da to uradi, a ti uslovi su već ispunjeni. Padom Lukača, pada i veliki vođa i dolazi naš novi početak za koji se borimo", rekao je.

Stanivuković je podsjetio da mu je Lukač u NSRS prvi prijetio te ga tri puta pozvao da mu priđe.

"Jasno se čuje kada mi je rekao 'Hoćeš da te opet udarim'. Nije rekao 'Hoćeš opet da te odgurnem', kao što sada tvrdi. Očekujem od Tužilaštva da što prije pokrene istragu", istakao je Stanivuković koji je jedan od organizatora protesta koji su zakazani danas u 18 sati u centru Banje Luke.