{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanivuković: Odreći ću se poslaničke plate, novac ću davati studentima i u humanitarne svrhe

S
SRNA
19.11.2018. u 11:35
458
41
Stanivuković: Odreći ću se poslaničke plate, novac ću davati studentima i u humanitarne svrhe
458
Stanivuković: Odreći ću se poslaničke plate, novac ću davati studentima i u humanitarne svrhe
Draško Stanivuković
Novoizabrani poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas u Banjoj Luci da će na prvoj redovnoj sjednici ove institucije predložiti zakone koji predviđaju ukidanje funkcionerske privilegije zvane "bijeli hljeb" na entitetskom i lokalnom nivou, na šta se godišnje troše milioni KM.
Stanivuković je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini rekao da će biti osnovan fond koji će se na početku puniti sredstvima od njegove poslaničke plate, kao i "bijelog hljeba", na koji u šestomjesečnom periodu ima pravo poslanik u Klubu poslanika PDP-a u prethodnom mandatu Adam Šukalo.

"Odreći ću se poslaničke naknade, a Šukalo 'bijelog hljeba'. Formirat ćemo fond i davat ćemo novac za stipendije studentima i humanitarne akcije, ali i kulturno-umjetničkim društvima, sportskim klubovima i onima kojima je to potrebno. Time pokazujemo da nam je stalo do opšteg dobra, a ne lične koristi", naveo je Stanivuković kome je Šukalo predao dva zakona koji predviđaju ukidanje "bijelog hljeba", a ranije nisu usvojeni u parlamentu.

Stanivuković je rekao da je u medijima pogrešno preneseno da je na Trgu Krajine, gdje se okupljaju predstavnici grupe "Pravda za Davida", javno obećao da će se odreći poslaničkog mandata.

"Ja sam govorio o ulasku ili neulasku u Narodnu skupštinu, a ne o odricanju od poslaničkog mandata. Boravak u Narodnoj skupštini ne isključuje vanparlamentarnu borbu i rad u korist naroda", dodao je Stanivuković i napomenuo da bi mandat, u slučaju da ga se on odrekao, preuzeo neko drugi.

Šukalo je izrazio zadovoljstvo što će Stanivuković u narednom periodu nastaviti njegovu raniju borbu za ukidanje pomenute privilegije.

On je istakao da izabrani narodni poslanici moraju ući u Narodnu skupštinu, jer se borba za istinu i pravdu odvija u parlamentu i van njega, odnosno institucionalno i vaninstitucionalno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: