"Ovo je nevjerovatno"
296

Stanivuković objavio nove fotografije uslova u UKC-u RS: Porodilje jedu suhi hljeb

V. K.
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nastavio je s objavljivanjem fotografije koje, kako je naveo, pokazuju katastrofalno stanje u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci.
Nakon što je krajem septembra objavio fotografije iz UKC-a u Banjoj Luci koje pokazuju loše uslove u kuhinji ovog kliničkog centra, gradonačelnik Banje Luke danas se pozabavio hranom koju UKC RS servira porodiljama.

Kako je naveo Stanivuković, fotografije pokazuju oskudnu ponudu hrane na porodiljnom odjelu u Banjoj Luci.

"Porodilje jedu suhi hljeb, ovo je danas slikano. Čekam da Đajić kaže da ovo nije istina, ali na fotografijama se jasno vidi da je to Klinički centar", rekao je Stanivuković.

Osim toga, gradonačelnik Banje Luke je rekao kako očekuje od inspekcije da uđe u prostorije Kliničkog centra te da se uvjeri u stanje u kakvom se nalazi.

Prvi čovjek Banje Luke također je ponovio kako je nevjerovatno da u Kliničkom centru vladaju ovakvi uslovi.

"Pozivam nutricioniste da daju ostavku i da ovakvu hranu nikome nikad ne serviraju, pa ni našim porodiljama. Ovo je nevjerovatno", rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, Stanivuković je 30. septembra objavio fotografije uslova u kuhinji Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske te je kazao da je inspekcija Grada Banje Luke utvrdila da u kuhinji nema minimalnih sanitarno tehničkih uslova za pripremanje obroke.

"Kuharice pripremaju obroke u čizmama, zar ne treba da o ovom govorim? Treba sve da ih bude sramota. Taj čovjek da 35 miliona KM za garažu, a ima kuhinju sa ovakvim uslovima. Šta taj čovjek treba da uradi da podnese ostavku? Najveća smrtnost, najviše samoubistava, ovakva kuhinja, klizište oko garaže, garaža od 35 miliona KM, afera kiseonik... Gdje mi živimo", upitao je on.