Banja Luka
33

Stanivuković o predmetu "Gdje je Sara?": Ovo pitanje otvara mnoge druge teme, sve djeluje nadrealno

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o slučaju "Gdje je Sara?", odnosno o nestaloj banjalučkoj bebi Sari koja je navodno preminula 2018. godine.

Stanivuković je naglasio da grad Banja Luka u ovom slučaju nastupa veoma oprezno te je dodao i da maksimalno stoji na raspolaganju roditeljima.

"Sve dokumente i sve papire do kojih možemo doći i koje postoje u evidenciji stavit ćemo ovog trena na maksimalno raspolaganje. Razgovarao sam sa svojim savjetnicima iz različitih oblasti da kontaktiraju porodicu i sve što se očekuje od nas, i više od toga, bit će maksimalno dostupno", kazao je Stanivuković.

Rekao je i to da ova tema otvara mnoga druga pitanja.

"Mi smo obazrivi prema toj priči kako ne bi neko govorio da se politički pristupa prema toj temi. To je jedna važna tema, koja otvara mnoge teme i mnoga pitanja, zato je važno da se tu postavimo društveno odgovorno", ističe on.

Stanivuković dodaje da u upravi Gradskog groblja postoje i druge stvari na koje se dodatno sumnja.

"Mi se već bavimo time, ali podatke koje imamo dat ćemo. Naravno da groblje treba da vodi evidenciju o svemu onome što je u nadležnosti samog preduzeća. Posegnut ćemo za dokumentacijom. Ono što je do nas, javnosti i porodici će biti dostupno", istakao je Stanivuković.

Kazao je i da je pogledao dokumentarni film "Gdje je Sara?" i priznao da ga je porodica kontaktirala i prije samog filma. Međutim, kaže da bi ovim pitanjem trebale da se bave nadležne institucije, ne vodeći se pritom špekulacijama.

"Pogledao sam. Stvari mi djeluju nadrealno, ne može čovjek pomisliti da to može biti tako. Ali vidimo šta se dešava kod nas i da može i ovdje da se desi tako nešto. Rano je da iznosim bilo kakve tvrdnje čvrstog stava, ali mogu i želim da budem podrška i da na kraju tu priču otkrijemo", kazao je gradonačelnik Banje Luke.