Odgovorio kolegama
47

Stanivuković: Bit ću kandidat za gradonačelnika Banje Luke i ubjedljivo pobijediti

A. L.
Gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković poručio je da ima podršku stranke i da će opet biti kandidat, te da ga "ne brinu kokodakanja onih koji ne misle dobro partiji".
Stanivuković je ovo izjavio komentarišući jučerašnje saopštenje dvojice potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka i Milka Grmuše u kojem su "pobili" njegovu raniju izjavu da će biti kandidat za gradonačelnika.

"Kolegijum Predsjedništva PDP-a, Predsjedništvo PDP-a i Glavni odbor PDP-a organi koji u skladu sa Statutom PDP-a mogu donijeti odluku o kandidatu PDP-a za gradonačelnika Banje Luke do kraja februara ove godine", rekli su u zajedničkoj izjavi Crnadak i Grmuša.

Naveli su i to da se u Gradskom odboru PDP-a Banja Luka sprovode unutarstranački izbori, te da u glasanju za kandidata za gradonačelnika Banje Luke na sastanku u petak nije učestvovao niko od članova najužeg rukovodstva PDP-a koji su iz Banje Luke, ni predsjednik PDP-a, ni počasni predsjednik PDP-a, kao ni bilo koji od tri potpredsjednika PDP-a.

Stanivuković im danas odgovara da je nakon sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a jasno navedeno da je jednoglasno predložen kao kandidata za gradonačelnika.

"Dakle, nisam uopšte osporio to da konačnu odluku donosi Predsjedništvo i Glavni odbor PDP-a, niti sam osporio proceduru. Jasno sam naveo da će se u narednom periodu o istom pitanju izjasniti svih 57 mjesnih odbora PDP-a Banja Luka", istakao je Stanivuković.

On kaže da to što pojedinci ne dolaze ili dolaze rijetko na sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, iako se uredno pozivaju, nije na njemu da komentariše.

Stanivuković ističe da je sjednica Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banja Luka sazvana legalno, svi su o tome bili obaviješteni, a na njoj su bila prisutna dvojica potpredsjednika i sekretar, te su imali potreban kvorum,

"Na sjednici smo imali dvije teme: kandidatske liste za odbornike i kandidatura za gradonačelnika. Usaglašeno je da će jedini kandidat ispred Gradskog odbora PDP-a biti sadašnji i budući gradonačelnik koji sjedi ispred vas", istakao je Stanivuković.

Na pitanje zašto je toliko siguran u to s obzirom na saopštenje Crnatka i Grmuše, Stanivuković je odgovorio da je ono bilo neozbiljno s njihove strane.

"Obojica su starija od mene 10 ili čak 20 godina. Neki imaju političke karijere koliko ja imam godina i služe se tako neozbiljnim stvarima. Ako smo jedna stranka, a jesmo, onda se sjedne i razgovara. Na tu sjednicu su bili pozvani svi i nije moje da dovodim ljude na nju", rekao je Stanivuković.

On je dodao da je Gradski odbor PDP-a Banja Luka najveći rezultat u historiji njegovog postojanja u ovom gradu ostvario prije četiri godine, kada je on postao gradonačelnik.

Prije toga, ističe Stanivuković, PDP je u Banjoj Luci imao tri odbornika, a sada sedam.

On kaže da Banja Luka ide dobrim putem, te da rezultati o tome sve govore.

Stanivuković nije želio da detaljnije komentariše izjave Crnatka i Grmuše, ističući da će se ovaj put suzdržati od "suvišnih riječi".

"Ako neko s druge strane bude previše provocirao reći ću sve što imam. Međutim, umjetnost je prećutati i ovdje ću se zaustaviti. Te njihove poruke najmanje štete meni personalno, čak ne mogu nikako da mi naštete. Dok neki ljudi daju jedno saopštenje ja obiđem deset terena i tako 10 godina", istakao je Stanivuković.

On je na kraju dodao da je epilog cijele priče taj da će on biti kandidat PDP-a i drugih koalicionih partnera na ovim izborima.

"Podržaće me jednoglasno Gradski odbor i Predsjedništvo Gradskog odbora PDP-a. Imam snagu i stabilnu većinu da sav taj proces i proceduru završim u sopstvenoj stranci. Imaću snažne i stabilne koalicione partnere. Ubjedljivo ću opet pobijediti na izborima", kategoričan je Stanivuković.

On je istakao da kritike, pa čak i od stranačkih kolega, "doživljava na lagan i mekan način jer zna šta treba da uradi".

"Razlika između mene i drugih je jer radim ćutke, a drugo je što neki kokodaču i idu u medije. To je nečija slabost kada se moraju obračunavati na taj način. Dokaz da oni to rade vrlo pogrešno jeste da se tome najviše raduju oni koji nas politički ne vole, u prvom redu SNSD. Ako žele loše stranci neka nastave tako, a ako žele dobro neka ćute i riješe to unutar PDP-a", poručio je Stanivuković.