Burna rasprava
1

Stanić (SDS): Zaključci o Inzkovom radu mogu samo proizvesti neželjene posljedice po RS

D. Be.
Šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić danas je zatražio skidanje s dnevnog reda tačke o radu visokog predstavnika Valentina Inzka, jer smatra da zaključci neće donijet ništa dobro Republici Srpskoj.

"Moj stav je da ovu tačku trebamo skinuti s dnevnog reda i da neće donijeti ništa dobro RS-u. Čak može proizvesti neželjene posljedice, jer bi visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko mogao posegnuti za ovlastima i uvesti neke nove vrste sankcija ili prema pojedincima ili prema Republici Srpskoj", poručio je Stanić.

On je kazao da se radi o politikantstvu kojem ide u prilog da od 2009. godine nije podnosio ovakav zahtjev, niti je Inzko podnio izvještaj NSRS-u..

"Nemam ništa protiv toga, principijelno kao čovjek, ali gledajući šta se dešava trenutno na političkoj sceni BiH, ova priča može izazvati negativne posljedice", dodao je.

Stanić je kazao da će se teret koji proizvodi lider SNSD-a Milorad Dodik prevaliti na sve druge, a ne na njega.

Na to je reagovao šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić, koji je rekao kako je za njega nevjerovatno da šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da bi razmatranje informacije u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika moglo proizvesti neželjene posljedice.

"Javnost treba dobro da čuje šta kaže Stanić. Narod Republike Srpske ima pravo da traži od visokog predstavnika da podnese izvještaj u Narodnoj skupštini", naveo je Žunić.