O ostavci ministra
0

Stanić: Bio sam na svadbi, ne znam šta je Mektić pričao

Piše: M. T.
Miladin Stanić
Miladin Stanić
Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić na konferenciji za medije SDS-a u Banjoj Luci rekao je da ne vjeruje da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić zbog njega podnio ostavku na sve funkcije u stranci.

"Otišao sam na svadbu i nisam čuo ništa o tome šta je do kraja bilo na tom sastanku. SDS u Prnjavoru je jedan od najjačih općinskih odbora, nema ništa neregularno tu i ja ne kontrolišem ni dio stranke. Sve odluke se donose na demokratski način", rekao je Stanić.

Osim Mektića, Stanić je komentarisao i stanje u poljoprivredi RS, za koju je rekao da je jedna od najlošije vođenih oblasti.

"Osnovni pokazatelji govore da je ona u sve težem stanju, naše stanovništvo se najviše oslanja na poljoprivredu, a ona svake godine sve više opada. Jesenja sjetva je bila manja za 40 posto u odnosu na prošlu godinu, podsticaji kasne i neregularni su. Tražili smo podatke o utrošku 60 miliona maraka prema korisnicima, Farmland je propao i nema više nijednog govečeta u farmi. Ostala su samo tri konja simboličnih imena vezanih za Farmland. Resursi se moraju koristiti do maksimuma", rekao je Mektić u Banjoj Luci.