Kritika iz SDS-a
53

Stanić: Agenciju za lijekove BiH formirali Dodik i Špirić pa je "popunili" kadrovima SNSD-a

M. G.
Miladin Stanić (Foto: Facebook)
Miladin Stanić (Foto: Facebook)
Na današnjoj posebnoj sjednici NSRS šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić ustvrdio je da su potpise na formiranje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH stavili dva ključna čovjeka SNSD-a Milorad Dodik i Nikola Špirić.

Stanić je pitao šta se to promijenilo u odnosu na 30. april 2009. godine kada je Dodik bio predsjednik Vlade RS-a, a Špirić predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

"Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada ludi. Nešto ovde ne štima. Što su to radili ako su smatrali da ćemo ovo doživjeti danas i kome oni podvaljuju? Ako su Dodik i Špirić bili zdravi na dan potpisivanja sporazuma, onda su danas bolesni", kazao je Stanić.

Dodao je da je Agenciju za lijekove SNSD "popunio" svojim kadrovima.

"Ti ljudi su zaposleni po partijskoj liniji i bez konkursa. Kada treba puniti institucije BiH kadrovima SNSD-a onda su one njima dobre“, istakao je Stanić.

On je poručio da rješenje koje vezano za Agenciju za lijekove sada predlaže vlast neće ništa promijeniti.

Stanić kaže da informacija o nabavci kiseonika, koja se danas našla pred poslanicima NSRS, skriveno nastoji prikriti pravu istinu o kriminalu u aferi snadbijevanja zdravstva tehničkim kisikom, što je, navodi Stanić, za posljedice imalo veliki broj smrtnih slučajeva.