{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stand by aranžman sa MMF-om doveden u pitanje

S
8.12.2009. u 19:38
0
6
Stand by aranžman sa MMF-om doveden u pitanje
0
Stand by aranžman sa MMF-om doveden u pitanje
Neusvajanjem Prijedloga zakona o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u Parlamentu Federacije BiH, dovodi se u pitanje kompletan stendbaj aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom , potvrđeno je večeras Srni u Ministarstvu finansija FBiH.
Portparol Ministarstva finansija FBiH Amela Mulabdić rekla je da druga tanša kredita od Stand by aranžmana sa MMF-om može biti realizovana tek kada svi uslovi iz pisma namjere budu ispunjeni, uključujući i Prijedlog zakona o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

"Uslovi za drugu tranšu kredita moraju biti ispunjeni do 31. decembra ove godine i bilo šta ako izostane od onoga što je dogovoreno pismom namjere kompletan aranžman sa MMF-om dolazi u pitanje, jer se pismo namjere ne može djelimično ispoštovati", pojasnila je Mulabdićeva.
Predstavnički dom Parlamenta FBiH nije danas prihvatio Prijedlog zakona o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kojim je predviđena revizija davanja iz budžeta FBiH za boračko-invalidsku zaštitu.

Tekstom zakona predložena je revizija vojne i medicinske dokumentacije na osnovu koje su sadašnji korisnici ostvarili prava na određene naknade iz budžeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: