BiH
0

Stanari u sarajevskom naselju Hrasno se žale na žohare i pacove, upravitelj tvrdi da je reagovao

B. R.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Od novembra ili decembra imamo problem sa žoharima. Bili su oko zgrade i u haustorima, a sada su se počeli pojavljivati u stanovima. Pojavili su se i pacovi, ispričao nam je stanar zgrade u ulici Azize Šaćirbegović 20 u sarajevskom naselju Hrasno. Za provjeru ovih navoda obratili smo se nadležnom upravitelju, kompaniji Hetig.

Stanar tvrdi da su upravitelja zvali nekoliko puta i da im je, kako je rekao, jedini odgovor bio da predstavnik stanara donese razmućeni otrov kojim će poprskati prostorije.

"Prskali smo svi u isto vrijeme, a oni se i dalje pojavljuju. Nemamo informaciju da je ikada odrađena dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija, a to bi se moralo redovno raditi", ukazao je.

Istakao je još jedan problem s kojim se suočavaju, a to je pojava pacova.

"Od prošle sedmice nam pacovi hodaju po ulazu. Nakon što smo zvali nekoliko dana uzastopno, poslali su firmu koja je stavila ljepilo i bacila otrov na mjesto gdje je pacov najvjerovatnije napravio gnijezdo. Niti je ubio pacova, niti je ko dolazio da prekontroliše situaciju", upozorio je.

Prema njegovim riječima, niko ništa ne radi po ovom pitanju.

"Skoro svaki dan neko zove Hetig, a oni kažu da će poslati nekoga. Bili su, ali ne rješavaju ovaj problem.

Požalio se i na neredovno čišćenje i održavanje haustora. Kako je kazao, pločice nisu oprane pet godina i godinama nije okrečeno.

Komentar o ovim navodima smo tražili od firme Hetig koja sve demantuje.

"Potrebno je da se izvrši deratizacija na toj adresi. To nismo izbjegli, već se nije desilo zbog toga što je predstavnik stanara bio odsutan. Nakon nekoliko poziva uspjeli smo stupiti u kontakt i on je odobrio da se izvrši deratizacija. To je netačno i mi smo reagovali", kratko su poručili iz Hetiga.