Uljepšavanje grada
130

Stablo magnolije i cvijeće ukrasili prostor kod sarajevske Katedrale

Klix.ba
Novo stablo magnolije i sezonsko cvijeće ukrašavaju arlu kod Katedrale. U saradnji sa Općinom Stari Grad, radnici preduzeća "Park" u arlu izgrađenu prije nekoliko godina, na mjestu gdje je prethodno uklonjeno veliko stablo, jučer su zasadili stablo prekrasne magnolije, a oko stabla i sezonsko cvijeće.

Rezultat saradnje Općine Stari Grad i preduzeća "Park" u narednih nekoliko dana bit će i rekonstruisane površine i zelenilo u arlama na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović. Radnici "Parka" započeli su radove na uklanjanju starog i preraslog ukrasnog grmlja.

U ružičnjacima će biti izvršena dopunska sadnja ruža, a zelene površine u arlama bit će obogaćene i novim šimširima. Na Trgu će biti izvršena i rekonstrukcija, odnosno formiranje novog travnjaka.

U ulici Mula Mustafe Bašeskije, preciznije površina u blizini Starog hrama bit će rekonstrisana i hortikulturno uređenje. Na tom prostoru "Park" će zasaditi i sezonsko cvijeće iz vlastite rasadničke proizvodnje. Uređenje tog lokaliteta podržat će i preduzeće "Pokop" s obzirom da se u blizini nalazi i njihova poslovna zgrada, a dogovor je da bude izvršena zamjena kamenih ploča kojim su obloženi zidovi, ofarbane štafle na klupama, postavljene nove korpe za smeće, kao i zasađeno novo ukrasno grmlje, saopćeno je iz KJKP Park.