{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta kad se pojavi nepoštivanje djeteta prema autoritetu

S
27.10.2010. u 20:02
0
0
Šta kad se pojavi nepoštivanje djeteta prema autoritetu
0
U novom izdanju emisije razgovarali smo o rizičnim faktorima povezanim sa školom. Indicije ili osnov za poremećaje u ponašanju, mogu biti: neuspjeh u školi, nemotivisanost za učenje, nezadovoljstvo školom, isključenje iz škole, prekid školovanja i slično.


Često se javlja nepoštivanje ili otpor prema autoritetu. Naime, u komunikaciji sa školom i nastavnicima, učenici mogu ispoljavati impulsivnost, agresivnost, psovanje i neke slične disciplinske probleme. Savjetuje se, da u školi vlada pozitivna atmosfera, odnosno da dijete ima podršku nastavnika. Također, potrebno je da dijete ostvari afirmaciju kroz neformalne aktivnosti-sekcije, jer time jača samopouzdanje i vraća se pozitivnom sistemu vrijednosti. Kao mjere, pedagogica Nermina Graca, roditeljima preporučuje da obrate pažnju na pokazatelje koje smo naveli, a ukoliko prepoznaju neke od faktore, potrebno je potražiti pomoć.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: