{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta je Klub SDA u Skupštini KS pisao Tihiću i Izetbegoviću?

13.9.2013. u 16:23
0
111
Šta je Klub SDA u Skupštini KS pisao Tihiću i Izetbegoviću?
0
Šta je Klub SDA u Skupštini KS pisao Tihiću i Izetbegoviću?
Traže sankcionisanje članova stranke koji su se obogatili na nelegalan način (Foto: Klix.ba)
Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo uputilo je pismo predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću, zamjeniku predsjednika te stranke Bakiru Izetbegoviću, potpredsjednicima i predsjedniku KO SDA, u kojem traže hitno sankcionisanje osoba u toj stranci koji su se na nelegalan način obogatili.
Kako su naveli u pismu koje potpisuje predsjednik Kluba SDA u Skupštini KS Elmedin Dino Konaković, činjenica je da su korupcija i kriminal široko rasprostranjeni u svim segmentima života i da su kočnica daljeg razvoja i napretka društva.

Kako navode dalje u pismu upućenom čelnim ljudima stranke, posljedica i proizvod takvog stanja su pojedinci koji su se enormno obogatili obnašajući neke javne ili političke funkcije.

"Sasvim je izvjesno da takvi pojedinci dolaze iz svih političkih stranaka, opcija, naroda i rasprostranjeni su na svim nivoima vlasti. Imajući u vidu činjenicu da je SDA avangarda i pokretač velikog broja pozitivnih procesa u BiH i da bez učešća kadrova SDA nema izgradnje funkcionalne države, pokrećemo inicijativu da se iz redova SDA prepoznaju i odstrane pojedinci koji su se u proteklom periodu nelegalno i neosnovano obogatili i stvorili hipoteku Stranci kao kočnicu daljem uzdizanju i profiliranju", navodi se u pismu Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.Od čelnih ljudi stranke traže pokretanje aktivnosti za izradu zakona na državnim i entitetskim nivoima kojim će se prije svega uspostaviti procedure utvrđivanja porijekla imovine i oduzimanja nelegalno stečene imovine u korist države.

U prvom redu, kazali su nam, treba se provjeriti imovina kadrova zaposlenih u institucijama države, članova Predsjedništva BiH, članova Vijeća ministara, Parlamenta BiH, entitetskih parlamenata i vlada, kantonalnih skupština i vlada, općina te svih drugih javnih institucija i ustanova na području BiH na svim nivoima kao i rukovodstva političkih stranaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: