|

SSST organizuje prijemne ispite u februaru za upis u ljetni semestar 2016./2017.

SSST organizuje prijemne ispite u februaru za upis u ljetni semestar 2016./2017.
44
Sponzorirani članak
6.2.2017. u 13:49
0
komentara
44

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (Sarajevo School of Science and Technology - SSST) kandidatima koji nisu blagovremeno upisali 1. godinu studija u tekućoj akademskoj godini ili se žele prebaciti sa drugih fakulteta i univerziteta na određenu godinu studija (transfer studenti) i studirati na SSST-u, pruža jedinstvenu priliku da postanu SSST studenti već u ljetnom semestru akademske 2016./2017. godine.
Svi zainteresirani mogu pristupiti prijemnom ispitu, upisati željeni fakultet i početi sa studijem na SSST-u već od ljetnog semestra akademske 2016./2017. godine koji počinje 27. februara 2017. godine. Zahvaljujući tome ne moraju čekati narednu akademsku godinu da bi upisali željeni fakultet. SSST jedini nudi ovu priliku i mogućnost upisa zainteresiranimm kandidatima.

Prijemni ispiti za upis na sve fakultete u sastavu Univerziteta SSST (osim Medicinskog fakulteta - Sarajevo Medical School) će se održavati 10., 17. i 24. februara 2017. godine sa početkom u 10:00 h na Univerzitetu SSST, Hrasnička cesta 3a, Ilidža, Sarajevo.

MedicinskI fakultet - Sarajevo Medical School je otvoren za prijem transfer studenata po uobičajenoj proceduri, a svi zainteresirani mogu za više informacija kontaktirati studentsku službu SSST-a (Registry Office) na + 387 33 975 001/002 i/ili [email protected] i [email protected]

Slijedeći upute dostupne na www.ssst.edu.ba u sekciji Prospective Students – Applying to SSST, zainteresirani kandidati trebaju blagovremeno poslati uredno popunjen Application Form for Undergraduate Programmes na [email protected] i svu traženu dokumentaciju (originali) poslati ili predati lično u studenstsku službu SSST-a (Registry Office). Primjeri prijemnih ispita, upute za pripremu i ostali detalji dostupni su na oficijelnoj web stranici SSST-a.

Univerzitet SSST nudi dodiplomski studij iz kompjuterskih nauka i informacionih sistema, ekonomije, političkih nauka i međunarodnih odnosa, medicine, te stranih jezika (engleski ili njemački jezik). Studij se u cijelosti odvija na engleskom jeziku. Studenti dodiplomskog studija stiču dvije diplome – diplomu SSST-a i diplomu Univerziteta u Buckinghamu (Velika Britanija), dvije specijalizacije kroz major i minor oblast, te usavršavaju znanje engleskog i njemačkog jezika. SSST studenti imaju priliku steći vrhunsko obrazovanje u izvanrednim uvjetima i u skladu sa svjetskim standardima. Po završetku studija na SSST-u nastavljaju se usavršavati na profesionalnom i akademskom polju na internacionalnoj razini.

Za detaljnije informacije o februarskom upisu posjetite www.ssst.edu.ba i oficijelni SSST Facebook i/ili kontaktirajte + 387 33 975 003 i [email protected] Za informacije glede procedure i uslova upisa i polaganja prijemnog ispita kontaktirajte studentsku službu SSST-a na ranije navedene kontakte.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.