{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SSSBiH: Špirić se krije iza opravdanih zahtjeva obespravljenih policajaca

F
22.2.2008. u 11:39
0
0
SSSBiH: Špirić se krije iza opravdanih zahtjeva obespravljenih policajaca
0
SSSBiH: Špirić se krije iza opravdanih zahtjeva obespravljenih policajaca
Savez samostalnih sindikata BiH ocjenjuje da je utvrđivanje Prijedloga zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u institucijama BiH pokušaj predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića da sebi i odabranim podigne ionako visoke mjesečne naknade za nerad.
"Krijući se iza opravdanog zahtjeva Sindikata policajaca u državnim organima, Nikola Špirić je iskoristio obespravljene čuvare reda da za sebe i privilegovane osigura plaće od nekolko hiljada KM, bez naknada i dodataka, što je izraz licemjerstva", ocjena je najviših organa Saveza.

Sinidikat BiH upozorava da je ovo učinjeno, a da Vijeće ministara pod predsjedavanjem Nikole Širića, najviše zbog njegovih ličnih opstrukcija, za godinu svog (ne)djelovanja, nije usvojilo nijedan zakonski prijedlog niti bilo što učinilo da poboljša ekonomsku, socijalnu i političku situaciju u zemlji.

"Naprotiv, sve je činio i čini da bude što gora i za to još hoće bogatu nagradu iz poreza i doprinosa građana. Savez ocjenjuje da je predsjedavajući Vijeća ministara, najveća smetnja provođenju potrebnih reformi i približavanja BiH evroatlantskim integracijama. Ličnost je koja najdirektnije opstruira i formiranje ekonomsko – socijalnog vijeća BiH", saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: