{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SSSBiH: Špirić se krije iza opravdanih zahtjeva obespravljenih policajaca

F
22.2.2008. u 11:39
0
0
SSSBiH: Špirić se krije iza opravdanih zahtjeva obespravljenih policajaca
0
SSSBiH: Špirić se krije iza opravdanih zahtjeva obespravljenih policajaca
Savez samostalnih sindikata BiH ocjenjuje da je utvrđivanje Prijedloga zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u institucijama BiH pokušaj predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića da sebi i odabranim podigne ionako visoke mjesečne naknade za nerad.
"Krijući se iza opravdanog zahtjeva Sindikata policajaca u državnim organima, Nikola Špirić je iskoristio obespravljene čuvare reda da za sebe i privilegovane osigura plaće od nekolko hiljada KM, bez naknada i dodataka, što je izraz licemjerstva", ocjena je najviših organa Saveza.

Sinidikat BiH upozorava da je ovo učinjeno, a da Vijeće ministara pod predsjedavanjem Nikole Širića, najviše zbog njegovih ličnih opstrukcija, za godinu svog (ne)djelovanja, nije usvojilo nijedan zakonski prijedlog niti bilo što učinilo da poboljša ekonomsku, socijalnu i političku situaciju u zemlji.

"Naprotiv, sve je činio i čini da bude što gora i za to još hoće bogatu nagradu iz poreza i doprinosa građana. Savez ocjenjuje da je predsjedavajući Vijeća ministara, najveća smetnja provođenju potrebnih reformi i približavanja BiH evroatlantskim integracijama. Ličnost je koja najdirektnije opstruira i formiranje ekonomsko – socijalnog vijeća BiH", saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: