{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srpski narodni pokret "Izbor je vaš" zatražit će u četvrtak "nezavisnost RS-a"

F
24.3.2008. u 15:32
0
0
Srpski narodni pokret "Izbor je vaš" zatražit će u četvrtak "nezavisnost RS-a"
0
Srpski narodni pokret "Izbor je vaš" zatražit će u četvrtak "nezavisnost RS-a"
Nevladina organizacija iz Banje Luke - Srpski narodni pokret "Izbor je naš" organizira 27. marta u Banjoj Luci javni skup na kojem će zatražiti nezavisnost RS-a i dati podršku Srbiji u njenim nastojanjima oko Kosova.
Predsjednik ove nevladine organizacije Dane Čanković kazao je na pres-konferenciji da okupljanje, koje će biti održano na glavnom banjalučkom trgu, nosi naziv „Narod govori" s porukom "Kosovo je Srbija" i "Nezavisnost Srpskoj".

On je uputio poziv predsjedniku RS-a Rajku Kuzmanoviću, predsjedniku Narodne skupštine Igoru Radojičiću i premijeru Miloradu Dodiku da prisustvuju skupu na koji je pozvan i veliki broj građana RS-a.

Čanković tvrdi da je ovaj pokret "odustao od izdvajanja RS-a iz sastava nametnute BiH putem referenduma i da traži da Narodna skupština proglasi RS nezavisnom državom".

"Kada Albanci mogu da proglase nezavisno Kosovo kao nacionalna manjina na Kosmetu koja je demografsku većinu ostvarila na nezakonit način, onda sigurno srpski narod u RS-u kao državotvoran ima međunarodno pravo da Skupština RS-a proglasi nezavisnom državom i da zatraži međunarodno priznanje", smatra Čanković.

Za vrijeme mitinga organizirat će, naveo je, i prikupljane potpisa građana RS-a toj njihov inicijativi koju će zatim dostaviti Skupštini RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: