{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srpski delegati Vijeća naroda za promjenu Ustava RS-a

S
Sarajevo-x.com
24.12.2007. u 16:37
0
0
Srpski delegati Vijeća naroda za promjenu Ustava RS-a
0
Srpski delegati Vijeća naroda za promjenu Ustava RS-a
Klub srpskih delegata u Vijeću naroda Republike Srpske podržao je danas aktivnosti za promjenu Ustava RS-a kroz usvajanje amandmana.
Predsjednik ovog kluba Staša Košarac je nakon današnje sjednice u Banjoj Luci izrazio punu podršku prijedlogu ustavnog amandmana koji predviđa da se nadležnosti s RS-a na institucije BiH mogu prenositi samo na način definiran za promjenu Ustava RS-a.

Podržan je i prijedlog da glavni grad RS-a bude Banja Luka kao administrativni centar tog bh.entiteta, a da Istočno Sarajevo u budućem Ustavu RS-a dobije status grada, što bi pokazalo jasno opredjeljenje za ravnomjernim razvojem RS-a.

Košarac je rekao da Klub delegata iz reda srpskog naroda podržava Vladu i njene aktivnosti koje su usmjerene na poboljšavanje ekonomsko-socijalnog statusa građana RS-a, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i poboljšanje uvjeta u sektoru zdravstva i socijalne zaštite.

Također, Klub srpskih delagata dao je i maksimalnu podršku timu MUP-a RS-a koji radi na pitanjima istraživanja i procesuiranja ratnih zločina.

Na sjednici ovog kluba ocijenio je i da nisu povrijeđeni vitalni interesi tog naroda aktima usvojenim na 16. redovnoj i na 6. posebnoj sjednici Skupštine RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: