{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srpski delegati Vijeća naroda podržali zaključke skupštine RS-a

F
13.11.2007. u 15:49
0
0
Srpski delegati Vijeća naroda podržali zaključke skupštine RS-a
0
Srpski delegati Vijeća naroda podržali zaključke skupštine RS-a
Klub delegata srpskog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske zaključio je danas da zaključcima Narodne skupštine povodom posljednjih odluka visokog predstavnika nisu povrijeđeni vitalni nacionalni interesi srpskog naroda.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjednik ovog kluba Staša Košarac kazao je u izjavi novinarima da su srpski delegati na današnjoj sjednici dali punu podršku političkom rukovodstvu RS-u u nastojanjima "očuvanja integriteta RS-a, posebno u postupku odlučivanja i donošenja odluka u BiH".

Klub srpskih delegata smatra da nije dobro da se na bazi nametnutih odluka visokog predstavnika, koje su izazvale političku krizu, RS dovodi u podređen položaj u sistemu odlučivanja na nivou BiH.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske zaključila je na posebnoj sjednici 5. novembra da će biti u stalnom zasjedanju i ocijenila da do sada nije postignut napredak u vezi s prihvatanjem primjedbi iz RS-a na nametnuti Zakon o izmjenama i dopunama zakona o Vijeću ministara i zahtijevane izmjene poslovnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

U usvojenom zaključku se navodi i da do razrješenja postojeće krize ne postoje uvjeti ni za uobičajeni rad Parlamentarne skupštine BiH te je zato pozvala oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a posebno predsjedavajuće i zamjenike predsjedavajućih, da ne održavaju nove sjednice ovih organa, da bi se dalo dodatno vrijeme za dogovore o aktima i izbjeglo komplikovanje situacije.

„Jedino o čemu bi ovi organi trebali hitno da raspravljaju jeste stanje nakon nametanja odluka visokog predstavnika i zahtijevanih izmjena poslovnika“, zaključak je entitetskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: