Trebinje
0

"Srpski četnički pokret" najavljuje registraciju

FENA
Trebinje
Trebinje
U Trebinju je danas formiran Inicijativni odbor NVO Srpski četnički pokret Republike Srpske, koji će, kako je saopćeno medijima, biti registriran kao udruženje građana.

Za predsjednika "Inicijativnog odbora, koji broji 107 članova iz istočne Hercegovine, izabran je političar iz Srbije, pripadnik Srpske radikalne stranke, 'srpski četnički vojvoda' Siniša Vučinić".

U saopćenju ova, kako sebe naziva, 'nevladina organizacija', navodi da će "jedan od osnovnih ciljeva biti njegovanje i baštinjenje četništva kao 'najznačajnije i najsvjetlije' srpske tradicije i promocija četništva kao 'ideologije budućnosti'".

"U tom cilju bit će oformljen i nastavni centar sa sjedištima u Trebinju, Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, u kome će biti vršena edukacija omladine od 16 do 22 godine, sa idejom sa se godišnje edukuje i obrazuje po 10.000 mladih četnika, što bi u periodu od narednih 10 godina obrazovalo 100.000 četnika, što i jeste desetogodišnji plan", navodi se.

U saopćenju se tvrdi da će "nastavnim centrom rukovoditi četnički vojvoda Siniša Vučinić, a u njima će raditi eminetni srpski intelektualci iz RS-a, Srbije, Crne Gore i Makedonije".