Mladen Ivanić
0

"Srpske šeme daleko razrađenije"

SRNA
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da šeme OHR-a objavljene u sarajevskoj štampi nisu ekskluzivitet BiH i bošnjačke strane, već da je broj šema na srpskoj strani daleko veći.

"Ne mislim da je to ekskluzivitet BiH i bošnjačke strane. Naprotiv, smatram da je broj šema na srpskoj strani daleko veći i razrađeniji nego što je ovo što smo imali priliku da vidimo", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

Ivanić smatra  da  medijski  navodi, prema kojim je neko u OHR-u   kreirao  šeme  kriminalnih krugova, pokazuje da   "ni međunarodne institucije nisu lišene gluposti,   trača, izmišljotina, pa   i psihijatrijskih slučajeva koji su im služili kao izvor".  

"I ja sam bio predmet šema.   Siguran  sam da postoje posljedice takvih šema i lično se suočavam sa nekim vrlo ozbiljno zato što su nastajale na takav način",  tvrdi Ivanić.  

Lider PDP-a rekao je da su  mediji u Sarajevu   uživali  dok god su šeme bile usmjerene na nekog drugog.  

Sarajevsko "Oslobođenje" objavilo je da posjeduje srpsku šemu koja povezuje entitetske institucije sa privatnim agencijama za obezbjeđenje, kao i vrh izvršne vlasti sa privatnim firmama koje je Vlada Srpske kreditirala posredstvom Investiciono-razvojne banke RS.

Sarajevska štampa objavila je prošle sedmice da su eksperti OHR-a označili dio bošnjačkog političkog rukovodstva, vjerske vođe i vodeće biznismene u Sarajevu kao dio političko-kriminalne mreže u Federaciji BiH i da su o tome obavijestili evropske diplomate. 
"Večernji list", izdanje za BiH, objavio je da postoji slična šema i za vodeće hrvatske zvaničnike.