{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Srpske šeme daleko razrađenije"

S
5.11.2009. u 18:16
0
5
"Srpske šeme daleko razrađenije"
0
"Srpske šeme  daleko razrađenije"
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da šeme OHR-a objavljene u sarajevskoj štampi nisu ekskluzivitet BiH i bošnjačke strane, već da je broj šema na srpskoj strani daleko veći.
"Ne mislim da je to ekskluzivitet BiH i bošnjačke strane. Naprotiv, smatram da je broj šema na srpskoj strani daleko veći i razrađeniji nego što je ovo što smo imali priliku da vidimo", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

Ivanić smatra da medijski navodi, prema kojim je neko u OHR-u kreirao šeme kriminalnih krugova, pokazuje da "ni međunarodne institucije nisu lišene gluposti, trača, izmišljotina, pa i psihijatrijskih slučajeva koji su im služili kao izvor".

"I ja sam bio predmet šema. Siguran sam da postoje posljedice takvih šema i lično se suočavam sa nekim vrlo ozbiljno zato što su nastajale na takav način", tvrdi Ivanić.

Lider PDP-a rekao je da su mediji u Sarajevu uživali dok god su šeme bile usmjerene na nekog drugog.

Sarajevsko "Oslobođenje" objavilo je da posjeduje srpsku šemu koja povezuje entitetske institucije sa privatnim agencijama za obezbjeđenje, kao i vrh izvršne vlasti sa privatnim firmama koje je Vlada Srpske kreditirala posredstvom Investiciono-razvojne banke RS.

Sarajevska štampa objavila je prošle sedmice da su eksperti OHR-a označili dio bošnjačkog političkog rukovodstva, vjerske vođe i vodeće biznismene u Sarajevu kao dio političko-kriminalne mreže u Federaciji BiH i da su o tome obavijestili evropske diplomate.

"Večernji list", izdanje za BiH, objavio je da postoji slična šema i za vodeće hrvatske zvaničnike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: