{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sretan pas - sretna zajednica: Devet škola u KS osvojilo nagradu Dogs Trusta

13.4.2017. u 15:13
28
6
Sretan pas - sretna zajednica: Devet škola u KS osvojilo nagradu Dogs Trusta
28
Sretan pas - sretna zajednica: Devet škola u KS osvojilo nagradu Dogs Trusta
Devet osnovnih škola, jedna iz svake općine Kantona Sarajevo, osvojilo je vrijedne nagrade u okviru takmičenja pod imenom “Sretan pas – sretna zajednica” koje je Predstavništvo Fondacije Dogs Trust, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, organizovalo početkom ove godine.
U tom povodu, Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u četvrtak, 13.4.2017. godine, u dvorištu osnovne škole “Isak Samokovlija” u Sarajevu, upriličilo svečanu ceremoniju proglašenja pobjednika.

Zadatak koji su osnovci dobili je da kroz dizajniranje reklamnih postera pokažu znanje stečeno na Dogs Trust radionicama.

Predstavništvo će tokom ove godine sve zaprimljene dječije postere koristiti u kampanji za promociju odgovornog vlasništva, potreba pasa, te sigurnosti u kontaktu sa psima.

“Kreativni dječiji radovi nam pokazuju odlično znanje stečeno u sklopu edukativno-zabavnih radionica koje u ovom kantonu provodimo već petu godinu, što je za nas najbolja nagrada”, rekao je Anel Bećirović, šef Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH.

On se ovom prilikom posebno zahvalio Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo koje je prepoznalo vrijednost edukativno-zabavnih radionica na ovu važnu temu, i uz čije se odobrenje i partnerstvo ove radionice i održavaju, i dodao da su Dogs Trust radionice koje za cilj imaju smanjenje sigurnosnog rizika u kontaktu sa psima, kao i da djecu nauče o prirodi, potrebama pasa, te važnosti odgovorne brige o ljubimcima, jako važan dio sveobuhvatne podrške Predstavništva u Bosni i Hercegovini.

Devet škola-općinskih pobjednica su osvojile po jedan računar sa zvučnicima koji će biti dostavljeni direktno u škole te će se koristiti u okviru svih obrazovnih programa, a ovaj put Dogs Trust je nagradio i vrijedne voditelje pobjedničkih timova – nastavnike/mentore, koji su dobili po tablet za ličnu upotrebu.
Svi učesnici takmičenja su na samom događaju dobili pohvale i simbolične poklone.

Nakon proglašenja devet timova koji su za svoje škole osvojili glavne nagrade, učenici, nastavnici i gosti su imali priliku da pogledaju izložbu svih radova koji su prijavljeni u okviru takmičenja.

Pobjednici takmičenja:

Općina Centar, Osnovna škola “Musa Ćazim Ćatić”;
Općina Stari Grad, Osnovna škola “Vrhbosna”;
Općina Novo Sarajevo, Osnovna škola “Grbavica II”;
Općina Novi Grad, Osnovna škola “Aleksa Šantić”;
Općina Ilidža, Osnovna škola “Četvrta osnovna škola”;
Općina Vogošća, Osnovna škola “Porodice ef. Ramić”;
Općina Hadžići, Osnovna škola “9.maj”;
Općina Ilijaš, Osnovna škola “Podlugovi”;
Općina Trnovo, Osnovna škola “Zaim Kolar”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Treba li se graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: