{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sredstvima Grada Sarajeva saniran obalni zid kod Latinske ćuprije

5.8.2015. u 15:41
0
2
Sredstvima Grada Sarajeva saniran obalni zid kod Latinske ćuprije
0
Sredstvima Grada Sarajeva saniran obalni zid kod Latinske ćuprije
Sredstvima Grada Sarajeva saniran je oštećeni dio obalnog kamenog zida kod Latinske ćuprije, koji se usljed udara automobila u nedavnoj saobraćajnoj nesreći, oštetio a dio urušio u rijeku Miljacku.
Tom prilikom oštećena je i spomen-ploča u staklu i dio ograde Latinske ćuprije, koje je neophodno što prije obnoviti ili zamijeniti, kako zbog sigurnosti građana i gostiju grada, tako i zbog ljetne turističke sezone od koje se očekuje mnogo.

Grad Sarajevo je uprkos simboličnim budžetskim sredstvima, odmah pristupio sanaciji oštećenja shodno gradskoj Odluci o korištenju, održavanju i čuvanju uređenih korita i obala vodotoka. Angažirao je firmu „Bosman“, koja je obavila radove na sanaciji zida.

U međuvremenu, Grad je uputio brojne dopise na adrese nadležnih institucija, kako bi hitno intervenirali na sanaciji spomen-ploče i ograde, a sve u cilju zaštite i očuvanja Latinske ćuprije, proglašene nacionalnim spomenikom BiH 2004. godine.

Kako su istaknuli u Muzeju Grada Sarajeva, obnovit će spomen-ploču u što skorije vrijeme, a što se tiče obnove ograde, još se čeka na odgovor Federalnog zavoda za zaštitu spomenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: