{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srednjoškolci širom BiH dobili posao na jedan dan

31.10.2014. u 14:15
24
5
Srednjoškolci širom BiH dobili posao na jedan dan
24
Širom Bosne i Hercegovine u ukupno 63 grada održava osmi Socijalni dan u kojem više od hiljadu srednjoškolaca dobija privremeni posao na jedan dan.
Socijalni dan podržale se mnoge javne institucije i kompanije, te tako omogućile svakom učeniku da zaradi dnevnicu od 20 KM koja će biti uplaćena u Socijalni fond. Iz tog fonda finansirat će se projekti koje sami srednjoškolci poslije odaberu.

Jedna od onih koji danas rade je i učenica Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš Amina Hasečić dobila je priliku da na jedan dan bude direktorica Javne ustanove KSC i Radio Ilijaš.

"Odlično je biti danas u ulozi direktora. Ekipa je fenomenalna i sve je na svom mjestu. Ovim projektom razvija se svijest mladih, samopouzdanje, razbijamo predrasude o nekim firmama, samo se treba više firmi uključiti. Nažalost, od svih mojih kolega srednjoškolaca samo sam ja dobila priliku da volontiram i zahvaljujem se KSC-u na tome", kazala je Amina.

Cilj ovog projekta koji organizira Udruženje Infohouse je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

Ovo je za mlade ljude iz cijele BiH rijetka prilika kojima se pruža da steknu radno iskustvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: