{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srednjoškolci iz Škotske, Španije, Poljske i BiH plesali u Sarajevu

23.9.2014. u 13:49
311
44
Srednjoškolci iz Škotske, Španije, Poljske i BiH plesali u Sarajevu
311
U Sarajevu je danas održana centralna manifestacija projekta Connecting Classrooms, u okviru koje je više od 250 srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i BiH plesalo ispred BBI Centra.
Ovaj projekt je povezao mlade ljude i nastavnike iz trideset škola iz Evropske unije sa školama u BiH kroz međunarodnu saradnju na aktivnostima fokusiranim na teme mira, pomirenja, obnove i spremnosti da se zajedno suočavamo s budućim izazovima.

Više od 250 srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i Bosne i Hercegovine plesalo je danas zajedno ispred BBI Centra koreografiju koju je za “Veliki ples” kreirao Škotski nacionalni balet.

Nakon plesa održana je projekcija kratkih filmova učenika koji su prikazali rezultate rada i istraživanja u sklopu projekta, te izložba učeničkih radova grafika i kulturnih štandova.

Connecting Classrooms je dio Connecting Creatively projekta, jedne od aktivnosti Fondacije “Sarajevo, srce Evrope” i programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata.

Connecting Classrooms projekt finansira Evropska unija, a implementira British Council u saradnji s lokalnim i međunarodnim partnerima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: