Humanost na djelu
129

Srednjoškolci iz Sarajeva uspješno realizovali akciju "Jedan slatkiš jedno dijete"

Klix.ba
Srednjoškolci iz Kantona Sarajevo su kroz akciju "Jedan slatkiš, jedno dijete" podijelili paketiće vrijedne više od 4.000 KM socijalno ugroženim kategorijama u ovom kantonu.

Aktivnost "Jedan slatkiš, jedno dijete", realizuje se svake godine i to je prilika da srednjoškolci pokažu osjećaj za socijalno ugrožene dijelove društva.

Tokom decembra srednjoškolci iz 26 škola u ovom kantonu, okupljeni u Mrežu vijeća učenika, vrijedno su radili na skupljanju slatkiša u svojim školama. Nakon što je prvi dio akcije završen, pristupilo se izradi paketića te su na kraju formirali 433 paketića.

"Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo je jako ponosna na svoje članove koji su bili dio ove akcije i koji su pokazali da imaju veliko srce. Humanost je jedna od ljepših osobina koju čovjek može posjedovati, a u našoj mreži ne možete naći nekoga ko je ne posjeduje", istakla je Amina Kolar, predsjednica Mreže vijeća učenika KS.

Srednjoškolci su skupljene paketiće proslijedili Dječijem domu "Bjelave", Stadlerovom dječijem domu "Egipat", Zavodu "Mjedenica" Sarajevo, Zavodu "Pazarić" i drugima. Nisu zaboravili ni Narodnu kuhinju u Sarajevu, kojoj su poklonili paket hrane vrijedan 100KM.

"Iako smo mi došli usrećiti njih, što smo i uspjeli, oni su nesvjesno svojom radošću još više usrećili nas, jer smo okusili sve čari darivanja. U par dana smo naišli na mnogo sreće i mnogo osmijeha od kojih ne možemo izdvojiti najdraži. Mi mladi nismo problem koji ova država treba riješavati, već kvalitetan resurs, a to smo dokazali ovom aktivnošću, koja je samo jedna u nizu planiranih", zaključila je Anida Pirić, PR Mreže vijeća učenika KS.