{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenička deklaracija uručena ambasadoru Vosskühleru

F
15.11.2005. u 12:28
0
0
Srebrenička deklaracija uručena ambasadoru Vosskühleru
0
Srebrenička deklaracija uručena ambasadoru Vosskühleru
Predsjednik Kluba intelektualaca Srebrenice dr. Ilijaz Pilav i član Predsjedništva Kluba prof. dr. Rešid Hafizović razgovarali su s ambasadorom Holandije Karelom E. Vosskühlerom, kome su predstavili ciljeve Kluba i ideje rukovodstva koje mogu poslužiti za izradu konkretnih projekata iz oblasti ekonomije, obrazovanja i stručnog usavršavanja, izdavačke djelatnosti kao i obilježavanja genocida počinjenog u Srebrenici.
Iz Kluba intelektualaca Srebrenice navode da je holandski ambasador u potpunosti podržao programske ciljeve naglašavajući da Klub može očekivati konkretnu pomoć na određenim projektima.

Razgovarano je i o nedavno održanom okruglom stolu u Srebrenici pod nazivom "Da li je Dayton legalizirao genocid u BiH". Predstavnici Kluba su naglasili da je na toj konferenciji gotovo jednoglasno ocijenjeno da je Dayton zaista legalizirao genocid sa svim njegovim strašnim posljedicama koje su proistekle tokom ovih deset godina.

Ambasadoru je predočen sadržaj Srebreničke deklaracije i on se obavezao da će Deklaraciju proslijediti svojoj vladi, nakon čega će imati zvaničan stav.

Sagovornici su se složili da ovaj susret znači početak konkretne saradnje Kluba intelektualaca Srebrenice i Ambasade Kraljevine Holandije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: