{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebreničani odali priznanje Holandiji

F
22.12.2008. u 17:36
0
7
Srebreničani odali priznanje Holandiji
0
Srebreničani odali priznanje Holandiji
Općinsko vijeće Srebrenice dodijelilo je priznanje Holandiji za kontinuiranu pomoć koju već godinama pruža općini Srebrenica.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Priznanje je primila Riny Bus, zamjenica ambasadora i šefica odjela za razvojnu suradnju Ambasade Kraljevine Holandije.

Holandska vlada duboko cijeni ovaj topli gest i počastvovana je priznanjem, saopćeno je danas iz holandske ambasade.

Ambasada Kraljevine Holandije ima jasno definiran i kontinuiran program za Srebrenicu i okolne opštine u vrijednosti od pet miliona eura godišnje. Program je fokusiran na četiri glavne komponente.

Kao prvo na ekonomsku obnovu područja uključujući investicije u infrastrukturu: puteve, distribuciju vode, električne energije, ali i u obnavljanje ekonomskih aktivnosti.

Druga komponenta sadrži pružanje podrške najugroženijim grupama društva, uključujući i one koji su se vratili u svoje domove nakon rata i to putem obnove njihovih kuća i pružanjem psiho-socijalne pomoći po potrebi.

Treća komponenta je pomoć pri pronalaženju i identifikaciji nestalih osoba s ciljem pružanja odgovora velikom broju ljudi koji još uvijek žive u neizvjesnosti o sudbini njihovih najmilijih.

Na kraju, Holandija pomaže sudstvo i istražitelje u procesu privođenja ratnih zločinaca pred lice pravde s ciljem jačanja vladavine prava i kreiranja sigurne okoline za sve koji žive u ovom gradu, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: