{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica trajno ostaje u Republici Srpskoj

F
25.4.2007. u 13:54
0
0
Srebrenica trajno ostaje u Republici Srpskoj
0
Srebrenica trajno ostaje u Republici Srpskoj
Na današnjem sastanku s rukovodstvom Općine Srebrenica, Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske, predstavio je program kojim je Vlada RS-a Srebrenicu proglasila posebnom zonom za ekonomsku i socijalnu brigu.
U okviru toga, na području Srebrenice Vlada RS-a implementirat će 16 miliona KM u konkretne projekte koje je uradila lokalna uprava.''Općina Srebrenica može aplicirati i za novac nedavno osnovanog Fonda za razvoj istočnog dijela RS-a i da ponudi konkretne projekte'', istakao je Milorad Dodik.

''Srebrenica će trajno ostati u sastavu ustavnopravnog poretka Republike Srpske. Nije moguć nikakav poseban status, niti će se to desiti. Žao nam je što se to desilo, ali mislim da se s Bošnjacima koji su u šatorskom naselju u Sarajevu, manipulira i pozivam ih da se vrate svakodnevnim pitanjima i to je najbolji način i put kojim možemo ići dalje'', dodao je Dodik. Naglasio je da poslije presude u Haagu, jedino relevantno je da se putem programa pokuša poboljšati život i umanji bol u stradanjima koje se ovdje desilo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: