{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: Počinje raspodjela motokultivatora

F
13.6.2008. u 15:15
0
0
Srebrenica: Počinje raspodjela motokultivatora
0
Srebrenica: Počinje raspodjela motokultivatora
Dugo najavljivana raspodjela motokultivatora, dar vlade Pakistana, konačno će početi.
Na sastanku predstavnika srebreničkih udruženja, načelnika Općine Srebrenica i predstavnika Ambasade Pakistana u BiH, dogovorena je raspodjela motokultivatora članovima porodica žrtava srebreničkog genocida.

Na sastanku u Sarajevu dogovoren je način raspodjele 1.000 motokultivatora, uvažavajući razmjene zločina po općinama. Općina Srebrenica je dobila 350, Bratunac 200, Zvornik 160, Vlasenica 90, područje Žepe, Han-Pijeska i Rogatice po 60, Milići 90 i 50 motokultivatora dodijelit će udruženje ''Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa''.

''Vijeće ministara BiH i Ambasada Republike Pakistan u našoj zemlji još nisu dogovorili način plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Kad se postigne dogovor doći će do raspodjele. Pripremljeno je oko 250 motokultivatora i nadamo se da će prva raspodjela biti krajem ovog mjeseca'', kazao je Abdurahman Malkić, načelnik Općine Srebrenica.

Predsjednik Islamske Republike Pakistan Pervez Musharaf ovom donacijom osigurao je povratnicima u Srebrenici i nekoliko susjednih općina iznos od 6,5 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: