Zaslužni i(li) podobni
0

Srebrena policijska značka policajcu GP koji je pod istragom

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Srebrena policijska značka, koju dodjeljuje Ministarstvo sigurnosti BiH, krasit će odoru komandira Granične policije Višegrad Radomira Vasića, policajca koji je pod istragom Ureda za unutrašnju kontrolu Granične policije BiH.

Srebrenu policijsku značku ove godine dobit će nekoliko zaslužnih policijskih službenika, koji su svojim radom zaslužili dobiti značajno policijsko odlikovanje.

Među njima će biti i Radomir Vasić, komandir Granične policije Višegrad. To ne bi bilo sporno da protiv Vasića nije pokrenuta istraga Ureda za unutrašnju kontrolu zbog kršenja Zakona o graničnoj kontroli, na osnovu prijave Sindikata Granične policije.

Kako saznajemo, Vasić je prekršio Zakon o graničnoj kontroli, jer je na graničnom prijelazu, koji se nalazi pod njegovom komandom, u dva navrata po sat vremena propuštao vozila, koja su ulazila u BiH iz Srbije, bez ikakve kontrole. Posljedice ovakve Vasićeve odluke mogle su biti katastrofalne po sigurnost BiH, jer je tokom tog perioda u zemlju moglo ući doslovno sve i svašta.

Dodjela priznanja i obilježavanje godišnjice Granične policije trebali su biti održani 6. juna, na godišnjicu GP-a, ali je ceremonija prolongirana zbog službenog puta direktora GP-a Vinka Dumančića, koji će sutra prisustvovati obilježavanju godišnjice MUP-a Srbije u Beogradu.

Upravo je Dumančić Vasića nominirao za priznanje koje dodjeljuje Ministarstvo sigurnosti BiH.