{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srđan Dizdarević postaje političar

S
Sarajevo-x.com
17.2.2010. u 11:22
0
20
Srđan Dizdarević postaje političar
0
Srđan Dizdarević postaje političar
Dosadašnji predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH odlučio se za politički angažman. Kako je danas saopćeno iz Naše stranke, on će ubuduće biti dijelom njihovog članstva
“To je odlična, i poznavajući Srđana i njegov dosadašnji rad, donekle očekivana vijest. Izbori u oktobru su sudbonosni za BiH i za ljude koji zaista vole ovu zemlju politička neutralnost je nemoralna. Srđan Dizdarević je hrabar i izuzetno kvalitetan čovjek i s njegovim dolaskom Naša stranka je dobila beskompromisnog borca za ljudska prava”, izjavio je Peđa Kojović, član Izvršnog odbora Naše stranke.

Srđan Dizdarević je rođen 29.09.1952. u Sarajevu, diplomirao 1976. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. U svom dosadašnjem radu obavljao je niz funkcija u različitim oblastima, od novinarstva, preko diplomatije, do angažmana u nevladinom sektoru i aktivnog djelovanja na polju zaštite ljudskih prava.

Od 1995. godine obavlja funkciju predsjednika Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH, a od 1996. član je Izvršnog komiteta Međunarodne helsinške federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: