Zatvoreni 30. augusta
188

SRC Ajdinovići ponovo počinje s radom, dva mjeseca nakon što im je ukinuta zabrana

M. N.
Dva mjeseca nakon što je ukinuta zabrana o radu, Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići otvara ponovo vrata. S radom počinju 29. novembra.
Informaciju o ponovnom otvorenju objavili su na zvaničnoj web stranici SRC Ajdinovići.

Objekat je zapečaćen 30. augusta ove godine, a nakon što se 18-ero djece javilo u zdravstvene ustanove poslije sumnje na trovanje hranom u tom objektu. Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dostavilo je početkom septembra Tužilaštvu ZDK nalaz i mišljenje simptomima trovanja djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, ali je Tužilaštvo kazalo kako ih neće saopćiti javnosti.

Advokat Senad Pećanin koji zastupa Ajdinoviće, ranije je kazao kako nakon svih urađenih nalaza na KCUS-u i Institutu za ispitivanje hrane u Zenici, nije ustanovljeno ništa sporno.

Vlasnik Nihad Helać je nakon svega obustavio rad i saopćio kako će objekat zatvoriti, a 50 radnika ostati bez posla zbog narušenog ugleda i gubitka finansijskih sredstva u periodu dok je objekat zatvoren.

Inspektori su 23. septembra uklonili plombe s vrata SRC Ajdinovići i utvrđeno je kako su uklonjeni svi nedostaci. Vlasnik je odlučio da ponovo pokrene posao, a radnici će biti vraćeni na svoja radna mjesta.