BiH
0

Srbijanska policija privela lidera LDP-a Čedomira Jovanovića

FENA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije priveli su u utorak oko 11.30 sati predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića zbog "neodazivanja pozivu sudu zbog navodne klevete".

Policija je Jovanovića odvela u Četvrti općinski sud, a pravni tim LDP-a podnijet će prijave protiv nadležnih jer je "Jovanovićevo privođenje protivzakonito, s obzirom da mu sudski poziv nije dostavljen", saopćio je LDP.

Privođenje Jovanovića, kako je navela ta stranka, predstavlja "politički linč i progon političkih neistomišljenika režima (srpskog premijera) Vojislava Koštunice uz kršenje zakona ove zemlje".

Izgovor da je riječ o suđenju zbog klevete dokaz je da se ne radi o poštovanju zakona, već o želji Koštunice da se na svaki način obračuna s Jovanovićem, ukazao je LDP, prenosi Tanjug.

Jovanovićeva stranka optužila je srpskog premijera da bi "ako želi zaštiti zakon, morao uhapsiti svoje najbliže saradnike (ministra policije Dragana) Jočića i (šefa BIA-a Radeta) Bulatovića koji su priznali da su prekršili zakon objavljivanjem službene bilješke o sastanku s Miloradom Ulemekom".

Kako je navedeno, Koštunica treba da uhapsi i generalnog sekretara Vlade Srbije Dejana Mihajlova "zbog ometanja policijske akcije i sprečavanja hapšenja (predsjednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije) Ivice Dačića, (potpredsjednika Vlade Srbije Miroljuba) Labusa i (ministra finasija Mlađana) Dinkića zbog brojnih korupcionaških afera".