{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija ponovila: Trasa autoputa Sarajevo - Beograd ide preko Višegrada

12.10.2017. u 13:07
190
267
Srbija ponovila: Trasa autoputa Sarajevo - Beograd ide preko Višegrada
190
Srbija ponovila: Trasa autoputa Sarajevo - Beograd ide preko Višegrada
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posjeta Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji iskorišteno je za potcrtavanje ideje trase autoputa Sarajevo - Beograd, a koju priželjkuje zvanični Beograd.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime, jedan od potpisanih dokumenata Srbije sa Turskom je Pismo o namjerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, kojim se Turska i zvanično uključuje u realizaciju projekta autoputa Beograd-Sarajevo.

U saobraćajnom institutu CIP u Srbiji napravljen je generalni projekat autoputa kojim će biti povezani Požega i Užice, javio je RTS.

Njegova trasa povezala bi Požegu i Užice preko Kotromana sa Sarajevom, i bila bi nastavak i krak Koridora 11, koji polazi od Beograda ka Crnoj Gori i Raškoj.

Autoput će imati dvije vozne i jednu zaustavnu traku, a projektanti kažu da će dio autoputa kroz Srbiju biti najteži za izgradnju, pošto će 60 kilometara koštati čak 760 miliona eura.

Dakle, Srbija računa da se trasa autoputa Sarajevo - Beograd proteže ka zapadnoj granici sa BiH kako bi cesta naposljetku u BiH ušla na području Višegrada. S druge strane, načelnici Tuzle, Bijeljine i Brčkog sastali su se početkom sedmice, a zaključak je bio da tri grada računaju na trasu autoputa Sarajevo - Beograd koja bi išla preko tog dijela BiH.

BiH u cjelini još uvijek nema jasan stav o budućoj trasi autoputa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: