{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija je za kompromis u BiH, a ne za nametanje rješenja

S
10.10.2009. u 13:43
0
23
Srbija je za kompromis u BiH, a ne za nametanje rješenja
0
Srbija je za kompromis u BiH, a ne za nametanje rješenja
Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija vjeruje da je jedino kroz kompromis moguće poboljšati situaciju u BiH, a nikako kroz nametnuto rješenje.
Poslije trilateralnog sastanka sa šefovima diplomatija BiH Svenom Alkalajom i Turske Ahmetom Davutogluom, Jeremić je istakao da Srbija ima dobre namjere i da će nastojati, sa svim ostalim akterima u regionu i međunarodnoj zajednici, da se u BiH postigne rješenje prihvatljivo za sve strane.

"BiH treba da ima evropsku budućnost, kao i sve zemlje zapadnog Balkana, potrebno je rešiti probleme u BiH i moramo ih rešiti dijalogom", poručio je Jeremić.

On je dodao da je sa Alkalajem i Davutogluom imao koristan razgovor i da je postignut dogovor da se nastavi takvo okupljanje na nivou ministara inostranih poslova ili na višem nivou, ili u formatu koji bi bio proširen.

Jeremić je ocijenio uspješnim jučerašnji neformalni sastanak ministara inostranih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi /SEECI/ u Istanbulu.

On je ocijenio da sadašnji predsjedavajući SEECI, Turska, ima ambiciozne planove za pospješivanje regionalne saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: