Boris Tadić u Hercegovini
0

"Srbija je za ekonomsku saradnju"

SRNA
Boris Tadić
Boris Tadić
Srbija ima namjeru da ostvari ekonomsku saradnju sa zapadnom Hercegovinom, što će doprinijeti ukupnoj stabilnosti u BiH, izjavio je danas srpski predsjednik Boris Tadić tokom posjete hercegovačkim opštinama.

On je istakao da investicije iz Srbije, koje su proteklih godina došle u Republiku Srpsku, čine stabilizirajući element ekonomije i privrede u RS i dodao da bez dobro planirane ekonomije, koja je potvrda stabilnosti i razvoja, nema ni pune efikasnosti u očuvanju identiteta.

Tadić je danas posjetio Industriju mesa u Ljubinju, ističući da je to jedna od investicija Vojvodine i kompleks koji ima perspektivu. 

Prilikom posjete manastiru Tvrdoš kod Trebinja, Tadić je novinarima rekao da će sa zvaničnicima RS razgovarati o ekonomskom potencijalu, očuvanju identiteta i kulture. 

Premijer RS Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednika Srbije i istakao da je to velika čast za Trebinje i RS. 

Predsjednik Srbije Boris Tadić doputovao je danas u dvodnevnu posjetu BiH i posjetio je Mostar, Ljubinje i Trebinje, a u utorak će u Mostaru prisustvovati otvaranju sajma privrede, te potpisivanju sporazuma u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije i sastati se sa predstavnicima srpske zajednice u tom gradu.