{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija dobrodošla u EU, ostaje uvjet puna saradnja s Haagom

F
16.12.2006. u 10:41
0
0
Srbija dobrodošla u EU, ostaje uvjet puna saradnja s Haagom
0
Srbija dobrodošla u EU, ostaje uvjet puna saradnja s Haagom
Šefovi država ili vlada Evropske unije istakli su u Briselu, u zaključcima usvojenim na kraju samita, da je Srbija i dalje dobrodošla u EU, ali su istovremeno istakli da Beograd mora da ubrza napore radi ispunjenja uvjeta neophodnih za nastavak procesa evropske integracije - prije svega kad je riječ o punoj saradnji s Haškim tribunalom.
''Srbija je i dalje dobrodošla da se pridruži Evropskoj uniji'', istakli su šefovi država u petak na kraju dvodnevnog samita.
Podsjećajući na Deklaraciju o zapadnom Balkanu iz juna ove godine, lideri EU su istakli da ''Evropski savjet ponavlja svoj angažman i podršku evropskom putu Srbije''.
'
'U tom kontekstu, Savjet ohrabruje srpske vlasti da ubrzaju napore radi ispunjenja neophodnih uvjeta, prije svega po pitanju pune saradnje s Haškim tibunalon'', ističe se u zaključcima, prenosi Tanjug.

''Imajući u vidu značajan institucionalni kapacitet Srbije, Evropski savjet je uvjeren da će Srbija moći da ubrza proces ka EU čim pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) budu nastavljeni'', stoji u dokumentu koji su danas, na kraju samita, usvojili šefovi država EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: