{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija dobrodošla u EU, ostaje uvjet puna saradnja s Haagom

F
16.12.2006. u 10:41
0
0
Srbija dobrodošla u EU, ostaje uvjet puna saradnja s Haagom
0
Srbija dobrodošla u EU, ostaje uvjet puna saradnja s Haagom
Šefovi država ili vlada Evropske unije istakli su u Briselu, u zaključcima usvojenim na kraju samita, da je Srbija i dalje dobrodošla u EU, ali su istovremeno istakli da Beograd mora da ubrza napore radi ispunjenja uvjeta neophodnih za nastavak procesa evropske integracije - prije svega kad je riječ o punoj saradnji s Haškim tribunalom.
''Srbija je i dalje dobrodošla da se pridruži Evropskoj uniji'', istakli su šefovi država u petak na kraju dvodnevnog samita.
Podsjećajući na Deklaraciju o zapadnom Balkanu iz juna ove godine, lideri EU su istakli da ''Evropski savjet ponavlja svoj angažman i podršku evropskom putu Srbije''.
'
'U tom kontekstu, Savjet ohrabruje srpske vlasti da ubrzaju napore radi ispunjenja neophodnih uvjeta, prije svega po pitanju pune saradnje s Haškim tibunalon'', ističe se u zaključcima, prenosi Tanjug.

''Imajući u vidu značajan institucionalni kapacitet Srbije, Evropski savjet je uvjeren da će Srbija moći da ubrza proces ka EU čim pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) budu nastavljeni'', stoji u dokumentu koji su danas, na kraju samita, usvojili šefovi država EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: