|

Sramotan potez Bilećana, otkriven spomenik zločincu Draži Mihailoviću

Sramotan potez Bilećana, otkriven spomenik zločincu Draži Mihailoviću
267
Klix.ba
1.6.2019. u 13:49
376
komentara
267

dijeljenja
Sramotan potez Bilećana, otkriven spomenik zločincu Draži Mihailoviću Foto: SRNA
U Ravnogorskom parku u Bileći danas je otkriven i osveštan spomenik ratnom zločincu generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Spomenik je djelo vajara Milivoja Bokića.
Spomenik su otkrili Bokić i Radomir Babić, brat komandanta graničnog bataljona bilećke četničke brigade.

Član Odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović rekao je da je spomenik Mihajloviću odavno postojao u srcima srpskog naroda i da se danas ostvaruje njegova volja.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da spomenik Draži Mihailoviću za ovaj grad znači završetak Drugog svjetskog rata u Bileći i da se njime šalje poruka međusrpskog pomirenja.

Foto: SRNA Foto: SRNA


"Da su se Srbi u posljednjem ratu dijelili kao što su u Drugom svjestskom ratu mi ne bismo danas imali Republiku Srpsku", rekao je Vujović.

Spomenik Dragoljubu Mihailoviću rađen je iz jednog komada, a bez postamenta visok je oko tri i po metra.U najavi ovog događaja se kao svojevrsno opravdanje navodi da je Viši sud u Srbiji rehabilitovao Dražu Mihailovića, čime je, zapravo, izbrisan doprinos Srbije i njenih partizana u slamanju fašizma i pobjedi antihitlerovske koalicije.

Dražu Mihailovića su nakon Drugog svjetskog rata komunističke vlasti uhapsile i osudile na smrt za kolaboraciju i ratne zločine, poslije čega je ubijen na tajnom mjestu.
Prijavi grešku


Komentari (376)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...