{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SPUS - Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH

F
17.10.2017. u 18:18
99
8
SPUS - Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH
99
SPUS - Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, Unija studenata Univerziteta u Bihaću i Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu danas su potpisali memorandum o saradnji.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjednici Merim Serdarević, Enis Čelebić i Ismail Ćidić naglasili su da je ovo prvi korak ka skorom studentskom ujedinjenju.

"Insistiramo i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije krenu s izgradnjom boljih puteva i povežu Bosansku Krajinu sa Sarajevom i unutrašnjosti države, kako bismo imali priliku da se još bolje međusobno povezujemo", rekao je Serdarević.

"Drago mi je što smo se danas kao predstavnici studentskih unija/parlamenata sa visokoškolskih ustanova sastali i potpisali naše memorandume o saradnji, čije potpisivanje će uveliko osnažiti naše veze i promovirati iskrene interese o ujedinjenu svih mladih ljudi a posebno studentske populacije",rekao je Čelebić.

Isamil Ćidić je naglasio, da je od ključne važnosti osnivanje studentske unije na nivou Bosne i Hercegovine kako bi jačali studentske kapacitete i realizirali potencijale.

Najavljen je i inicijativni sastanak predsjednika svih univerzitetskih studentskih organizacija koji će se 9. novembra održati u Mostaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: