Seminar na Kopaoniku
0

SPUS je najbolje udruženje studenata

Sarajevo-x.com
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) kao jedino, krovno, legalno i legitimno, demokratski organizirano udruženje studenata Univerziteta u Sarajevu, prezentirao je najuspješnije realizirane i planirane projekte u regionu, na višednevnom seminaru "Studentsko-kopaonički susreti - oblici, efikasnost, zadaci studentskog organizovanja, Bolonjski proces i izgradnja društva znanja", održanom na Kopaoniku od 2. do 5. decembra 2010. godine.

Seminar je realiziran u organizaciji udruženje građana "Studentsko-kopaonički susreti" i Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, te fakulteta i Univerziteta u Republici Srbiji, kao i Ministarstva obrazovanja Republike Srbije.

 Cilj je bio okupiti studentske lidere - predstavnike studentskog organizovanja državnih i privatnih fakulteta i univerziteta iz Srbije, kao i studentske lidere sa državnih univerziteta u regionu (Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Podgorica i Skoplje). 

 Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu je dobio epitet najboljeg udruženja studenata, za najuspješnije realizirane i planirane projekte u akademskoj 2009/2010. godini, te 2010/2011. godini, tačnije za mandatni period od aprila do decembra ove kalendarske godine. 

 "Ovo priznanje nas motiviše, hladne glave ćemo sagledati sve dosadašnje uspjehe i neuspjehe i nastaviti slušati glas studenata (konstruktivne kritike, savjete, ideje), te do kraja mandata opravdati epitet najboljih", istakao je Adnan Bajrić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.