{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SPS pokrenuo inicijativu za smjenu Draškovića

F
5.4.2006. u 08:36
0
0
SPS pokrenuo inicijativu za smjenu Draškovića
0
SPS pokrenuo inicijativu za smjenu Draškovića
Socijalistička partija Srbije, uz podršku dva crnogorska poslanika u parlamentu državne zajednice, pokrenula je inicijativu za smjenu ministra vanjskih poslova Vuka Draškovića.
SPS smatra da je on "albanski lobist koji provodi svoju privatnu politiku i uništava nacionalne interese Srbije". Socijaliste će podržati i radikali.

S druge strane, SPO ovaj napad na svog lidera smatra potvrdom ispravnosti politike koju provodi, a za inicijativu vjeruje da neće biti uspješna.

Inicijativu za smjenu Draškovića potpisalo je 10 poslanika SPS-a i dvojica iz Crne Gore, što je dovoljno da se zahtijeva stavljanje na dnevni red parlamenta, javio je BBC.

Sjednica skupštine bi se morala održati u roku od pet do petnaest dana od dana podnošenja inicijative.

Socijalisti traže da se o smjeni Draškovića raspravlja na prvoj narednoj sjednici - u četvrtak - što je malo vjerovatno.

U svakom slučaju, šef poslaničkog kluba socijalista u parmalentu državne zajednice Dušan Bajatović izjavio je na konferenciji za novinare, upriličenoj baš zbog ove inicijative, da su politički stavovi koje Drašković iznosi o Kosovu razlog da se traži njegova smjena.

Računajući na trenutni raspored mandata u skupštini državne zajednice, vrlo je malo vjerovatno da će inicijativa za smjenu Draškovića proći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: