{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SPS pokrenuo inicijativu za smjenu Draškovića

F
5.4.2006. u 08:36
0
0
SPS pokrenuo inicijativu za smjenu Draškovića
0
SPS pokrenuo inicijativu za smjenu Draškovića
Socijalistička partija Srbije, uz podršku dva crnogorska poslanika u parlamentu državne zajednice, pokrenula je inicijativu za smjenu ministra vanjskih poslova Vuka Draškovića.
SPS smatra da je on "albanski lobist koji provodi svoju privatnu politiku i uništava nacionalne interese Srbije". Socijaliste će podržati i radikali.

S druge strane, SPO ovaj napad na svog lidera smatra potvrdom ispravnosti politike koju provodi, a za inicijativu vjeruje da neće biti uspješna.

Inicijativu za smjenu Draškovića potpisalo je 10 poslanika SPS-a i dvojica iz Crne Gore, što je dovoljno da se zahtijeva stavljanje na dnevni red parlamenta, javio je BBC.

Sjednica skupštine bi se morala održati u roku od pet do petnaest dana od dana podnošenja inicijative.

Socijalisti traže da se o smjeni Draškovića raspravlja na prvoj narednoj sjednici - u četvrtak - što je malo vjerovatno.

U svakom slučaju, šef poslaničkog kluba socijalista u parmalentu državne zajednice Dušan Bajatović izjavio je na konferenciji za novinare, upriličenoj baš zbog ove inicijative, da su politički stavovi koje Drašković iznosi o Kosovu razlog da se traži njegova smjena.

Računajući na trenutni raspored mandata u skupštini državne zajednice, vrlo je malo vjerovatno da će inicijativa za smjenu Draškovića proći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: