Sastanak Nikšić-Suljkanović
0

Spriječiti dvostruko oporezivanje povratnika

FENA
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu potpredsjednika Republike Srpske Enesa Suljkanovića s kojim je razgovarao o više aktuelnih pitanja.

S ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za razvoj privrednih aktivnosti sagovornici su posebnu pažnju posvetili potrebi izmjene postojećih zakonskih rješenja kako bi se izbjeglo dvostruko oporezivanje, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Istovremeno je ukazano i na neophodnost intenziviranja saradnje u pogledu stvaranja uvjeta za brži povratak izbjeglica i raseljenih osoba, kao i ekonomske osnove za održivi povratak.

U dijelu razgovora koji se odnosio na pitanja boračko-invalidske zaštite učestvovao je i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez.

Potpredsjednik Suljkanović je izrazio spremnost da se pridruži resornim federalnim ministrima prilikom skorašnje posjete Republici Srpskoj kako bi zajednički rješavali pitanja održivog povratka demobiliziranih boraca koji su se vratili u svoja prijeratna prebivališta.

Premijer Nikšić je ocijenio da je ovo dobar primjer kako treba postupati u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa za oba entiteta, rečeno je u saopćenju.