BiH
0

Spriječeno krijumčarenje 55 kilograma duhana

FENA
Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje i službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH 10. septembra 2014. godine spriječili su krijumčarenje 55 kilograma rezanog duhana.

Roba je otkrivena u graničnom pojasu prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Mercedes, bh. registracijskih oznaka, koje se kretalo iz pravca Gacka ka Bileći.

U trenutku kontrole vozilom je upravljao Č. K. (1961.), državljanin Bosne i Hercegovine. Budući da nije posjedovao neophodnu dokumentaciju za robu, ista je privremeno oduzeta. Dalji rad na predmetu nastavit će službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 10. septembra 2014. godine u 16 sati na letu iz Beča uhapsilii državljanina BiH, B. A. (1978.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Modriča zbog kaznenih djela "teška krađa“ i "tjelesne povrede“.

Policijski službenici Jedinice granične policije Dobrljin su 10. septembra 2014. godine u 23:55 sati prilikom ulaza u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica uhapsili državljanina BiH, M. G. (1983.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potjernicu zbog kaznenog djela "teška krađa“, saopćeno je iz GP BiH.