|

Spriječeno krijumčarenje 16 kilograma skanka

Spriječeno krijumčarenje 16 kilograma skanka
0
F
FENA
28.11.2011. u 14:19
2
komentara
0

dijeljenja
Spriječeno krijumčarenje 16 kilograma skanka Foto: Ilustracija
Pripadnici Granične policije BiH u operativnoj akcij "Mač" spriječili su sinoć krijumčarenje više od 16 kilograma opojne droge skank, stoji u saopćenju GP BiH.
Naime, 8 kilograma i 386 grama droge skank otkriveno je u putničkom vozilu Renault registracijskih oznaka Republike Srbije. U trenutku kontrole vozilom je upravljao R. A., državljanin Republike Srbije.

O događaju su obavješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH, po čijim su naredbama pretreseni osobe i vozilo. Prilikom pretresa vozila, ispod haube u posebno napravljenom namjenskom skrovištu nađeno je 15 presovanih paketa skanka, oblijepljenih folijom.

U nastavku akcije, u jutarnjim satima, pretresene su dvije kuće i pomoćni objekti u vlasništvu V. B. i V. K., državljana BiH na području Velike Kladuše, u kojima je nađeno sedam kilograma i 708 grama opojne droge skank te veći broj telefonskih aparata i SIM kartica, oružje i municija.

R. A., V. B. i V. K. lišeni su slobode, a u vezi s ovim događajem slobode je lišen i B. I., državljanin Republike Srbije.

Droga, ukupne težine 16, 094 kilograma i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti i u toku je istraga, navodi se u saopćenju iz granične službe BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...