Sloga na djelu
45

Spriječena deložacija ratnog vojnog invalida Nedžada Muharemovića iz Zenice

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i djelatnosti grada Zenice uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je pokušala deložirati 80-postotnog ratnog vojnog invalida Nedžada Muharemovića iz stana koji je uredno platio i uknjižio na sebe 2002. godine.

Pred Muharemovićevom zgradom danas su se okupili građani Zenice, saborci, majke i komšije koje su spriječile ulazak službenika. Muharemović je potpisao zapisnik da se deložacija odgađa do daljnjeg.

"Ja sam potpisao zapisnik koji je redovna procedura. Ovo je bila formalna papirologija koja se mora zadovoljiti, oni će se vratiti, ali deložacije do daljnjeg neće biti. Zahvalio bih se ljudima koji su mi došli dati podršku u svemu ovome", izjavio je Muharemović te dodao da je na današnju odluku utjecao medijski pritisak.

Predstavnik boračke institucije Alija Redžić je izjavio kako se deložacija neće dogoditi dok se ne riješi stambeno pitanje ovog borca.

"Ovo će biti poruka da nijedna deložacija više neće biti sprovedena dok se ne riješi status. Ova je odgođena, a mi nećemo odustati dok njegov slučaj ne bude riješen. Mene kad svežu, onda će i izvršiti deložaciju", poručio je Redžić.

Muharemović se emotivno potresen zahvalio svima koji su mu danas pružili podršku te dodao da su tražili odgodu deložacije do odluke Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine gdje se nalazi njegov slučaj, ali da će vjerovatno biti zakazan i drugi termin deložacije nakon ramazana.

Današnju podršku pružile su i majke Zenice koje su danima pozivale javnost na podršku Muharemoviću.